En vinterklar bil kræver mere end bare et hjulskifte

En vinterklar bil kræver mere end bare et hjulskifte

Temperaturen falder mod + 7°, og det betyder, at det snart er tid til at gøre din bil vinterklar. Følg tjeklisten nedenfor, når du skifter til vinterdæk, hvis din bil skal være godt rustet til vinterens udfordringer.

Når risikoen for sne- og isglatte veje stiger, er det tid til at skifte hjulene på bilen for bedst muligt vejgreb i glat føre. Men det er ikke nok. Du skal klæde din bil på til at klare alle vintersæsonens prøvelser - lige fra snavsede og isede ruder til kolde låse og batterier.

En grundig vinterklargøring af din bil er vigtig for både din og andres sikkerhed i trafikken. Her er en tjekliste til, hvad du skal huske, når du skal i gang med at gøre din bil vinterklar.

1. Tjek vinduesviskerne

Vinteren er hård ved bilens vinduesviskere. Derfor bør du tjekke viskerbladene og skifte dem, hvis de er slidte. Så er du sikker på at have ordentligt udsyn, når du kører ud i det våde vintervejr.

Sikker kørsel i højsædet

Det danske vintervejr kræver gode viskerblade - både til din forrude og bagrude. Sørg for at skifte dem, hvis de trænger, så du sparer dig for virkelig store problemer og kommer sikkert ud og hjem. 

2. Fyld væske på

I vinterhalvåret er det vigtigt at fylde frostsikker sprinklervæske på bilen, så du kan holde ruden ren for sne og salt. Det er ligeledes vigtigt, at du tilsætter frostvæske til motorens kølervæske, så kølervæsken ikke fryser til og ødelægger motoren.

Beskyt din motor mod frost og korrosion

Når frostvejret truer, trænger bilens motor opmærksomhed. Tilsæt frostvæske til din kølervæske, så den ikke fryser og ødelægger motoren. Frostvæsken modvirker også tæring og rust i kølesystemet.

3. Smør låse og lister

Hvis du gerne vil være sikker på at kunne komme ind i din bil en kold vintermorgen, er det en god idé at smøre dine låse med låsespray og dine gummilister med listebeskyttelse. Det er ikke ualmindeligt, at bilens døre binder i frostvejr.

Optimalt udsyn året rundt

Sprinklervæske rengør effektivt dine ruder for blandet andet vejsalt, is og trafikfilm. Sikr dit udsyn gennem for- og bagruden året rundt med sprinklervæske, der indeholder frostsikring ned til -18 °.

4. Hav isskraber og de-icer klar

I de kolde måneder er isskraberen et basalt sikkerhedsudstyr, så du kan se ud gennem ruderne, når du kører afsted om morgenen. Du kan gøre det endnu lettere at skrabe ruder, spejle og lygter fri for is med en de-icer, der hurtigt fjerner rim og is på glas og gummi.

Isskraberen - din bedste følgesvend

Som bilist kommer du ikke uden om, at isen skal fjernes, når den først er der. Kom isen til livs med en isskraber af slagfast plast, der er forsynet med et bekvemt, gummieret håndtag.

En ekstra hjælpende hånd

Spray de-icer på dine ruder, sidespejle og forlygter, hvis du vil fjerne isen både nemmere og hurtigere med isskraberen. Indeholder glasrens for at give bedre udsyn i vintersæsonen.

5. Kontrollér batteriet

Når frosten rammer, falder bilbatteriets kapacitet. Derfor bør du give dit bilbatteri kærlighed og kontrollere, at det er godt ladet, så det ikke bukker under i kulden. Det kan også være, at det er tid til at skifte batteriet til et nyt, hvis din bil har svært ved at starte.

Og du skal selvfølgelig lægge nogle vintermåtter i bilen

I vinterhalvåret er risikoen stor for, at mudder, snavs og sne kommer ind i bilen. Hold din bil ren og pæn i længere tid med gummimåtter, der forhindrer vand fra dine sko i at trække ned i bunden af bilen.

Se alt til en vinterklar bil

Relaterede artikler

Bilbatteri-guide

Bilbatteri-guide

I bilbatteri-guiden kan du finde alt om bilbatterier. Vi hjælper også med at finde ud af, hvilket batteri der passer til din bil. Læs den store guide.

Guide: Køb en donkraft til din bil

Guide: Køb en donkraft til din bil

I denne guide fortæller vi dig alt, hvad du skal overveje, når du køber en donkraft til dit køretøj.

Skift til vinterdæk

Skift til vinterdæk

En af de vigtigste forberedelser er at skifte til vinterdæk. Men hvorfor er det så vigtigt? Og hvordan foregår processen?