Opbevaring af julekugler og julepynt
Guide til at pakke julepynt væk
Men alt ting har en ende, medmindre man er typen som holder jul året rundt. De fleste juleglade danskere tager dog julepynten ned umiddelbart efter julen eller lige før nytår, da der her skal være plads til nytårspynten. Så her skal der sørges for julekugle kasser og praktisk julepynt opbevaring, som er hovedtemaet i denne artikel. Men først…
…hvornår tager man egentlig julepynt ned?
Der er både ordsprog og traditioner på spil når den enkelte familie beslutter, hvornår julen slutter og julepynten tages ned. Det er heldigvis en demokratisk beslutning som den enkelte familie bliver enige om.
Ordsproget ”Julen varer lige til påske” bliver helt sikkert brugt og efterlevet flere steder. Men læser man om juletraditioner på nettet, så varer julen indtil 6. januar - på Helligtrekongersdag. Denne dag markerer afslutningen af de traditionelle tolv juledage. Så her er der sikkert mange som laver en fin afslutning på juletiden og pakker julepynten væk.
Der er ikke noget som er skrevet i sten ift. at pakke julepynten væk - heldigvis. Man kan være lige så juleglad som man har lyst til i Danmark. Der er også flere og flere som beholder lyskæderne på husets facade hele vejen igennem januar måned. Det er bare rigtigt hyggeligt.
Men når beslutningen endelig er taget og man pakker julen ned, så har vi her i artiklen gode tips til hvad du bør tænke på. Først og fremmest:
Hvor har du tænkt dig at opbevare julepynten?
Er det din plan at stille julepynten på loftet, garagen eller i skabet indenfor? Det er faktisk en vigtig beslutning, fordi temperatur, fugt og gnaverbesøg kan være med til at sørge for, at udvalget er mindre til næste år.
Hvis julepynten skal stå på et koldt loft, så vil vi anbefale at du pakker i robuste plastkasser hvor låget kan fastgøres. Så får julepynten hjælp til at modstå fugt og kulde i større grad. Den beslutning bliver du rigtig glad for.
Hvis du opbevarer julepynten indendørs, i skabet eksempelvis, så har du lidt mere frihed ift. valg af kasser, da din opbevaring ikke er så fugt-følsomt. En logisk tankegang hjælper én godt på vej når man pakker julepynt.
Her finder du alle vores opbevaringsbokse.
Vi har et stort udvalg at gennemsigtige plast opbevaringskasser, så du kan se hvad du har pakket i hver. Men hvis du vil have mere neutrale kasser så vælg vores sorte plast opbevaringskasser.
Opbevar større julepynt og julenisser
Klassikeren er den gennemsigtige plastsæk, hvor man kan pakke de større julenisser ned og lukke til i toppen. Så skåner man dem også for fugt. Det er en nem måde at få styr på den store julepynt på. Vi har også sorte- og blå affaldssække.
Det er en løsning som er til at have med at gøre. Og julemanden på 120 cm i højden kan også lide den.
Gode tips til julepynt opbevaring
Første skridt, når du piller julepynten ned, er at finde ud af hvad du egentlig gerne vil pakke ned og bruge igen til næste år. Det kan jo være du har julepynt som midt i herlighederne er blevet skadet og derfor ikke er værd at pakke ned. Så få sorteret din julepynt og så kan du vurdere hvor mange opbevaringskasser du har brug for, når du går i pakkemode.
Når du har fået styr på opbevaringen af din julepynt, er det faktisk en rar følelse. Ødelagt julepynt er sorteret væk, og der er styr på farverne og kategorierne af julepynten.
Sortér din julepynt i kategorier
Hvis du sorterer har du mere styr på pynten til næste år, når du skal pynte op igen. Det kommer selvfølgelig an på mængden af julepynt du har. Har du Gertrud Sand mængde eller mere afdæmpet antal julekugler og pynt i kasserne? Det kan helt sikkert hjælpe dig, hvis du sorterer, hvad du har. Så er du klar til næste jul.
Når du har sorteret, kan du placere de enkelte kategorier i hver sin kasse, eller pakke dem i mindre kasser, eksempelvis nisselandskabet i sin egen kasse, og julekuglerne sorteret efter farve i mindre kasser, til sidst samlet i en større kasse.
Benyt labels på kasserne
Hvis du vælger de sorte opbevaringskasser, så bør du notere på kasserne, hvad de indeholder af julepynt. Her kan du med fordel tilkøbe labels eller skrive med sprittusch på et klistermærke.
Julekugle kasser og hvordan du bør pakke dem
Hos Biltema finder du en række alternativer når det er blevet tid til at pakke julekuglerne forsvarligt ned. Du kan med fordel vælge en kasse med ruminddeling, så du afgrænser julekuglerne fra hinanden, og mindsker risikoen for at de går i stykker. Glaskuglerne bør pakkes i sine egne rum, eller pakkes i bobleplast eller bølgepap, og pas på med for meget vægt oven på glaskuglerne.
Arvestykkerne og de mere personlige stykker julepynt, får naturligt mere omsorg og omtanke når de pakkes ned. De fortjener ofte en plads i kongestolen i julepyntkassen, da de har stor sentimental værdi.
Herunder ser du de alternativer som du har til dine julekugler, og vi håber at vi inden længe har specifikke julekugle kasser i sortimentet.
Lyskæder og julelys
Det kan godt kræve lidt ekstra tålmodighed at få viklet de lange lyskæder ud igen, hvis de er kastet ned i kassen og pakket som en stor knude. Det har de fleste af os vel prøvet. Når ens far langer en ”fodbold” lyskæde over til én og siger ”Her er en lille knude, den kan du arbejde på at vikle ud igen”. Men her giver vi dig et tip til at slippe for at rode med knuder. Og det er faktisk et enkelt tip.
Tag den tøjbøjle bagerst i skabet som du alligevel aldrig bruger rul din lyskæde på den. Så er det rigtigt nemt at rulle ud til næste år eller sætte op, en meter ad gangen.
Så nu har du fået pakket alt julepynten væk. Nu mangler du bare at slæbe kasserne op på loftet eller ud i skabet.
Herunder finder du alt hvad Biltema har til opbevaring i hjemmet. Både store- og små opbevaringskasser, bed rollers og meget mere. Alt du kan få brug for til opbevaring af julepynt.
Glædeligt baghjul fra alle os hos Biltema.