Det er derfor klogt regelmæssigt at inspicere beslag, bundpropper, skroggennemføringer, sø-gelændere og andre områder, hvor en solid og vandtæt konstruktion er nødvendig ombord på sejlbåden.
Tætningsmasser til over og under vandlinjen
Her på siden finder du tætningsmasse og marinetætning til brug på båden.
Det er vigtigt at du kontrollerer på produktsiden hvor din ønskede tætningsmasse er beregnet til brug. Om den kan benyttes under eller over vandlinjen, eller begge dele.
Biltemas tætningsmasser og marine fugemasser er velegnet til spartling, fugning og lettere limninger. Du finder også alle vores tilgængelige farver her på siden. Vores tætningsmasser tillader høj elasticitet – op til 25 %.
Marinesilikone
Skal du tætne luger, samlinger osv. ovenover vandlinjen? Så kan du med fordel vælge vores marine silikone som er beregnet til over vandlinjen. Den giver permanente og vandtætte fuger, hæfter godt på glas, glasfiber, metaller samt malede overflader.
Har du derimod brug for fugemasse til dit teakdæk og nådning? Så finder du velegnet teak-fugemasse her til fugning mellem plankerne på dækket.
MS-polymer fugemasse
Vi sælger også vores populære fugemasse som er baseret på MS-polymer. Dette er en transparent fugemasse som kan anvendes uden primer på de fleste materialer ombord. Den kan bruges på træ, glas, plast, aluminium, zink, galvaniseret stål, rustfrit stål, kobber, samt på andre ikke særligt bådrelaterede overflader såsom natursten, beton og fliser.
Vores MS-polymer fugemasse er til brug over vandlinjen.
Tips og tricks til fugning og tætning af båden
Vi har her stillet nogle vigtige punkter op til når du giver dig i kast med at fuge din båd:
- Fjern den gamle fuge og rens godt af – Begynd med at fjerne den gamle fugemasse ved omhyggeligt at skrabe eller skære den væk. Det er vigtigt at gøre dette forsigtigt for at undgå skader på glasfiberen eller det underliggende materiale, og her er det en fornuftig idé at bruge en hård plastikskraber. Når den gamle fuge er fjernet, er det en god idé at fjerne eventuelle rester med en silikonefjerner, som er en geléagtig substans indeholdende citronsyre. Sørg for at området er helt tørt og fri for olier eller andre forureninger, inden du går til næste trin. Hvis området er lidt porøst, skal der bruges en primer for at opnå den bedste vedhæftning.
- Dæk området omkring din fuge af – Det er afgørende at anvende passende tape, dels for at spare tid på efterfølgende rengøring af overskydende fugemasse, men også for at opnå en pæn afslutning og sikre mekanisk holdbarhed mod slid. En generel regel er at placere tapen cirka 1 mm inde på det område, der skal fuges, så der er tilstrækkeligt materiale til, at fugen kan binde ordentligt.
- Begynd at fuge med tætningsmassen – Det er klogt at benytte gummihandsker, når du påfører fugemassen. Fugemasse til marinebrug har en stærk vedhæftningsevne og kan være svær at fjerne fra huden. Ved at bære handsker undgår du også at snavse båden til. Skær spidsen af patronen så den passer til det område, der skal fuges. Efter påføringen skal du sørge for at glatte fugen ud og eventuelt bruge en fugepind til at forme fugen efter ønske.
Husk også at læse sikkerhedsdatabladet for dit ønskede produkt, så bliver du guidet til værnemidler og hvad du ellers bør vide, inden du benytter vores marine tætningsmasser.