Læs med her i vores købsguide til bøjer – opdrift/flydebøjer eller afmærkningsbøjer.
Sådan vælger du rigtige bøjer til din båd
En fortøjning ved kun én bøje laves nogle gange kun, hvis det ikke er muligt at lægge til ved en anløbsbro. Det kan for eksempel skyldes, at båden ikke længere kan nærme sig molen på grund af des dybgang. Men mange ser også fortøjning ved bøjer som et praktisk alternativ til at forankre båden. Der er dog nogle ting, du bør huske på, når du køber en bøje.
Når du skal vælge hvilken bøje du skal købe, skal du have bådens størrelse for øje. Det er vigtigt, at den anvendte bøje er stor nok til din båd. Den skal have en bæreevne svarende til den nødvendige bæreevne. Vægten af den anvendte kæde er også en faktor, der bør tages i betragtning.
En anden ting, du bør huske på, er dit budget til køb af flydebøje/opdriftsbøje. Du kan for eksempel købe en billig og simpel garnbøje uden dikkedarer for under hundrede kroner. Men sådan en egner sig bedst som markeringsbøje eller fiskenetbøje/garnbøje. Når du skal bruge en bøje til din båd, bør du i stedet vælge en tungere og mere avanceret fortøjningsbøje. Sådanne bøjer er dels større, men vejer også mere og har en løkkebolt i midten.
Bøjens materiale er også en egenskab, som du bør kigge på. Du kan for eksempel vælge en oppustelig bøje i PVC-plast. Men i Biltemas sortiment finder du også bøjer af UV-bestandigt EVA-skummateriale. Sidstnævnte variant er punkteringssikker og 100% vandtæt.
Der er med andre ord bøjer til alle budgetter og formål!
Almindelige spørgsmål om bøjer
Hvordan fortøjer man ved en bøje?
For at fortøje ved en bøje skal du fortøje din båd til bøjens løkkebolt.
Hvad anvender man en bøje til?
Du kan bruge en bøje til at fortøje din båd uden for en anløbsbro. Bøjen kan også bruges til at markere genstande, der er placeret under vandet.