Hvis du vil have flere informationer, så kan du læse mere herunder eller læse i manualerne under dit foretrukne produkt.
Har du selv oplevet at stå i en situation, hvor din bil ikke vil starte? Det er rimelig normalt og faktisk den hyppigste årsag til, at bilejere ringer efter vejhjælp stort set hvert år. Specielt i vinterperioden er bilens batteri udsat, og det er typisk her problemet opstår. Mange gange er det dog muligt selv at løse problemet med en starthjælp til bilen. Hvis batteriet på din bil er blevet fladt, så har du brug for starthjælp, også kaldet en booster og jumpstarter.
Sidder du bagefter tilbage med spørgsmål til vore produkter eller services, så er du velkommen til at henvende dig til vores dygtige personale i din lokale Biltema.
Starthjælp uden tilkobling af en anden bil
Vi har forskellige starthjælpspakker, så du er sikker på, at vi har én, der er tilpasset dine behov. Fælles for alle vores starthjælp er, at du ikke behøver at tilkoble en anden bil for at starte din motor op igen. Du kan blot sætte maskinen op på din bil, hvilket både er nemt og hurtigt. Du får dermed en transportabel starthjælpspakke, som du altid kan have med i bilen, hvis uheldet skulle være ude. Nogle af vores pakker har ligeledes andre funktioner, som kan være til stor gavn. Vi vil kort gennemgå nogle af vores startboostere herunder, så du har en idé om, hvilken starthjælpspakke der vil passe til dig. Hvis du vil have endnu flere informationer omkring vores starthjælp, så kan du trykke ind på dit foretrukne produkt. Her vil du både finde tekniske specifikationer og en manual, som giver præcise oplysninger omkring produktet.
Startbooster på 12V
Du finder eksempelvis startboostere på 12V her på siden. Vores startboostere har kraftige kabler og batteriklemmer, lighterstikdåse, batteriindikator og LED-lygte. Vi har starthjælpere på 600 A, 800 A og 1200 A. Derudover har alle adgang via USB stik, så du kan lade dit elektroniske udstyr på farten samt lade jumpstarterne op via stikkontakten.
Hvordan tjekker du selv dit batteri?
Et dødt batteri er en af de hyppigste årsager til, at danske bilister tilkalder vejhjælp. Du kan dog i mange tilfælde være med til at forhindre dette, hvis du tjekker op på dit batteris tilstand. Du skal altid være opmærksom på, at polerne (plus og minus) på dit batteri skal sidde fast, og de må ikke være snavsede. Vær opmærksom på at et nyt batteri har en levetid et sted mellem 3 til 6 år, hvilket afhænger af batteriet, kørestil og vejrforhold.
Tag sikkerhedsmæssige hensyn
Batterier er ikke ufarlige, og uhensigtsmæssig adfærd kan føre til personskader. Derfor har vi herunder samlet nogle hurtige sikkerhedsmæssige tips, når du arbejder med batterier.
Undgå batterisyre på hud eller øjne
Særligt batterier af ældre dato kan lække elektrolyt (batterisyre), der ikke må komme i kontakt med hud. Vi råder derfor altid til, at du bærer handsker og sikkerhedsbriller, når du arbejder med batteriet. Du skal ligeledes undgå at gnide øjnene, da korroderende syrepartikler kan ramme øjet.
Pas på eksplosive luftarter
Når du oplader din bil, så afgiver batteriet eksplosive luftarter, som man skal være forsigtig med. Du bør derfor altid foretage opladningen i godt ventilerede omgivelser og undgå åben ild, rygning eller gnister. Du må derudover ikke overdække din starthjælp under brug.
Opbevar din starthjælp under gode forhold
Du skal så vidt muligt undgå, at din starthjælp bliver udsat for regn, sne og generelt fugt. Dette er ikke godt for batteriet.
Sådan vælger du den rigtige starthjælp til dine behov
En jumpstarter er på ingen måde et nyt fænomen. Men før skulle man rode med startkabler og få hjælp fra en hjælpsom fremmed med et fungerende bilbatteri. Men den nye generation af jumpstartere til biler og andre køretøjer forenkler denne proces. I dag findes der praktiske produkter, der vejer mindre end et halvt kilo, som du nemt kan starte dit køretøj med.
Når du køber en starthjælp hos Biltema, bør du tage følgende faktorer i betragtning:
- Dimensioner og vægt. Du kan købe en kompakt, men kraftig starthjælp fra Biltema, der kun vejer 344 gram. Vi har også kraftigere, men lidt tungere varianter, som du også kan vælge alt efter behov.
- Startstrøm. Det er vigtigt, at du køber en starthjælp med tilstrækkelig startstrøm til at kunne starte dit køretøj. Dette er nogle gange specificeret med målingerne nominel startstrøm og maksimal startstrøm. Maksimum er den absolut højeste startstrøm, som hjælpestarteren kan generere. Den nominelle startstrøm er den, der kan genereres mere konstant.
- Batteritype. Der findes jumpstartere med forskellige batterityper. To af disse er indkapslet blybatteri og lithiumpolymer. Lithium-batterier er mindre, men åh så kraftfulde. Derudover har de en lang levetid og bevarer deres ladekraft i lang tid. Blybatterier er i stedet større og tungere, hvilket gør dem mindre bærbare.
- Pris. Prisen er bestemt ikke en faktor, der indikerer produktets ydeevne. Når det så er sagt, er det stadig vigtigt, at du vælger et produkt, der passer til dit budget.
Har du flere spørgsmål?
Hvis du sidder tilbage med yderligere spørgsmål til vores produkter eller services, så er du altid velkommen til at henvende dig til vores dygtige personale i din lokale. Vi sidder klar til at besvare spørgsmål og give vejledning, så du får den rigtige starthjælp til din bil. Vi ser frem til at hjælpe dig.