Vores oliebaserede lasur er perfekt, når du vil behandle træ udendørs. Lasuren fremhæver træets naturlige struktur og resulterer i, at træet bliver vandafvisende. Ud over de vandafvisende egenskaber giver lasuren også træet effektiv beskyttelse mod udtørring og revner.
En lasurmaling kan bruges som beskyttelse og farvesætning på blandt andet facader, hvor man ønsker, at træets struktur skal fremstå.
I vores sortiment af lasur finder du blandt andet:
- Lasur. Til lodretstående træ såsom husfacader.
- Til lodrette flader såsom træterrasser.
- Terrasselasur V. Til lodrette flader såsom træterrasser.
Forskellen på lasur og træolie
Både lasur og træolie påføres for at beskytte dit træ mod fugt og ydre påvirkninger. Den store forskel på lasur og træolie er, at olien trænger ind i træet, så overfladen bliver fugtafvisende, mens lasuren danner et beskyttende lag på ydersiden af træet. Overflader, der laseres, behøver ikke behandles så ofte som olierede træoverflader.
Hvornår må du ikke bruge lasur?
Lasur beskytter dit træ mod fugt ved at danne et beskyttende lag. Laser er velegnet til de fleste udendørs overflader, men bør ikke påføres træoverflader, der ligger ned, hvor der er risiko for vandansamling. Lasurens beskyttende lag risikerer nemlig at begynde at skalle af, hvis der samler sig vand på det, hvorfor du ikke bør bruge lasur på for eksempel trædæk eller siddeflader.
Ofte stillede spørgsmål om lasur
Hvad er forskellen på lasur og træolie?
Den store forskel er, at lasur lægger sig som et beskyttende lag uden på træet, medens træolien trænger ind i træet og gør overfladen fugtafvisende.
Skal du slibe før du maler med lasur?
Hvis materialet, du skal male på, allerede er malet, skal du fjerne gammel maling og lak, inden du påfører lasuren.
Hvad er forskellen mellem lasur og træolie?
Den store forskel er, at lasuren danner et beskyttende lag på ydersiden af træet, mens olien trænger ind i træet og gør overfladen fugtafvisende.