Grillkul ‒ hurtig varme og mindre aske
Grillkul, også kaldet trækul, er lavet af træ og fremstilles ved opvarmning af træet i et iltfattigt miljø. Trækul produceres traditionelt ved forkulning i en kulmile. I dag foregår størstedelen af produktionen imidlertid på en mere industriel måde i forskellige typer kulovne. Biltemas grillkul består af 100% kvalitetskontrolleret trækul.
Fordelen ved grillkul er, at det hurtigt kommer op til en høj temperatur, har en god glød og kun producerer lidt røg. Men så snart grillkullene kommer op i høj temperatur – lige så hurtigt går gløderne ud. Dette gør grillkullene til et godt valg til direkte grillning af for eksempel pølser, hamburgere og grøntsager.
Briketter – jævnere glødetid og mere røgsmag
Briketter består af komprimeret brunkul, tørv, trækul eller stenkulssmuld og kan bruges til både grillning og røgning. Biltemas briketter er dog lavet af 100% kvalitetskontrolleret trækul.
Fordelen ved grillbriketter er, at de har samme størrelse, hvilket gør det muligt for dem at brænde i lang tid, og at varmen fordeles mere jævnt. Det tager dog betydeligt længere tid for briketterne at antændes og nå en høj temperatur. Derudover producerer briketter mere røg og aske end grillkul, hvilket betyder, at du bliver nødt til at rengøre grillen mere, end hvis du bruger grillkul. Briketter er velegnede til grillning af hele stykker kød og til indirekte grillning under låg.
Ofte stillede spørgsmål om grillkul og briketter
Hvad er grillkul og briketter lavet af?
Grillkul består af opvarmet træ, mens briketter består af komprimeret brunkul, tørv, trækul eller stenkulssmuld. Biltemas grillkul og briketter består dog af 100% kvalitetskontrolleret trækul.
Skal man bruge grillkul eller briketter?
Briketter er mest velegnede til grillning af hele stykker kød og til indirekte grillning under låg. Grillkul er bedst egnet til direkte grillning af for eksempel skiveskåret kød, pølser og grøntsager.
Hvor meget grillkul og hvor mange briketter skal man have?
Det afhænger af, hvad og hvor længe du skal grille. Brug et lag, når du griller hurtigt tilberedte fødevarer som pølser, grøntsager og tynde stykker kød. Brug to lag, når du tilbereder mad, der tager længere tid.
Hvor bortskaffer man grillkul og briketter?
Ubrugt grillkul og briketter kan bortskaffes sammen med husholdningsaffaldet. Brugt grillkul og briketter samt aske skal afkøle i mindst to døgn, før det bortskaffes.