Røgning er en af de ældste måder at konservere råvarer på, men hjemme røger vi nu mest for smagens skyld. Ud over den gode smag bliver råvarerne også mere møre, når du røger dem.
Røgning af laks
Rygning af laks og andre fede fisk er en nem måde at gøre din grillmiddag vellykket. Det er hurtigt, og det er svært at fejle.
Røgning af kød
Rygning af kød kræver mere tålmodighed. Du skal kontrollere temperaturen og forberede dig omhyggeligt. Rimming af kødet i salt og vand natten over giver normalt bedre resultater.
Normale spørgsmål om røgeovne og røgning
Hvad er en røgeovn?
En røgeovn er en lukket eller halvlukket beholder, der fyldes med røg for øget smag og holdbarhed. Der er flere forskellige typer røgeovne, lige fra enkle kasser til avancerede varianter med omfattende temperaturkontrol.
Hvordan ryger man i en røgeovn?
Princippet er, at man tænder røgeovnen og normalt tilføjer fugtede røgspåner for at få røgsmagen frem.
Hvad kan man ryge i en røgeovn?
I princippet kan alle råvarer ryges, men de mest almindelige er røget laks eller andre fede fisk, smagsrige grøntsager og fedt kød som røget svinekød.