Gode og billige hovedtelefoner af forskellige typer
For at vælge de rigtige hovedtelefoner skal du først vide, hvad du søger. Der er flere forskellige varianter at vælge imellem. Nogle eksempler er: støjreducerende hovedtelefoner, in-ear-hovedtelefoner, on-ear-hovedtelefoner og trådløse hovedtelefoner.
- On-ear hovedtelefoner er den største variant, der dækker dine ører. Generelt kan de tilbyde en mere præcis lyd over hele frekvensspektret. En anden fordel er, at de ofte er mere behagelige at have på. Og trådløse hovedtelefoner af denne art har normalt lidt bedre batterilevetid end mindre modeller.
- In-ear-hovedtelefoner kaldes den variant, du bærer inde i øret. Disse ørepropper er lettere at bære rundt og kan let gemmes i lommen. Hvis du for eksempel vil bruge dine hovedtelefoner, når du træner, kan de være mere velegnede. De giver også en vis passiv støjreduktion.
- Støjreducerende hovedtelefoner er et godt valg for dem, der ønsker at kunne skabe en "boble" omkring sig. De har aktiv støjreduktion, der beskytter ørerne ved at reducere indtag af støj fra dine omgivelser. Disse hovedtelefoner kan derfor være nyttige for dem, der ønsker at kunne arbejde eller studere uforstyrret.
Skal du købe hovedtelefoner til din mobil eller computer?
Ved at købe hovedtelefoner til din mobil kan du for eksempel lytte til musik, når du er ude at løbe, eller se en film, mens din partner sover. Netop anvendelsesområdet er vigtigt at huske på, når du køber hovedtelefoner. For eksempel vil du måske have én type hovedtelefoner til din computer, og en anden variant til din telefon. Derfor bør du starte din købsproces med at spørge dig selv, hvad du har tænkt dig at bruge dine nye hovedtelefoner til.
FAQ høretelefoner
Hvordan fungerer hovedtelefoner?
Hovedtelefoner fungerer på stort set samme måde som højttalere. De omdanner elektrisk energi til lydbølger ved hjælp af elektromagneter.
Hvornår blev hovedtelefoner opfundet?
De første hovedtelefoner blev opfundet i 1910 af ingeniør Nathaniel Baldwin. De første stereohovedtelefoner blev dog først opfundet i 1958 af John Koss.