5 tips til et vellykket honningkagehus
1. Tænk på dig selv som en honningkagearkitekt - planlæg byggeriet!
Lav en skitse af, hvordan du ønsker, at dit honningkageprojekt skal se ud, og klip derefter skabeloner ud i papir. Du kan også lave skabelonerne i tynd pap og prøveopbygge kreationen først. Så har du benhård kontrol med at det bliver nøjagtigt som du gerne vil have det.
2. Rul dejen tyndt ud
Når det er tid til at begynde at bage, skal du gennemarbejde dejen grundigt, inden du ruller den ud. Dejen skal være ved stuetemperatur og blød, så der ikke dannes luftbobler, når den bages. For at bygningsdelene ikke bliver for tykke, når de gæres i ovnen, er det vigtigt at rulle dejen rigtig tynd, helst ikke tykkere end 1,5 til 2 mm.
3. Bag lige store dele sammen
For mange kan det være en selvfølge men det kan også være let at glemme. Små honningkagestykker bages meget hurtigere end de store. Bag derfor de store dele på den ene plade og de små på en anden. Derefter får delene den samme gyldenbrune farve, og intet bliver brændt!
4. Pynt først og saml bagefter
Hvis du skal pynte med glasur, er det ofte lettere at gøre det, inden delen samles. Små detaljer såsom facadepaneler, tagsten, fælge eller anden dekoration er normalt lettere at fremstille inden installation. Detaljerne kan påføres med en sprøjtepose, en hvis du vil have helt små detaljer, kan det fungere bedre med en frysepose, som du skærer et passende hul i.
5. Dæk fejlene med pulversne
For at få den rigtige julede stemning, bør du strø flormelis over huset med en tesi eller finmasket dørslag. Så ser det ud til at den første sne er faldet, og derudover kan den skjule eventuelle mangler i konstruktionen. Hold honningkagehuset tørt, så holder det længst!