Byd gæsterne velkommen med et udskåret Halloween græskar

Byd gæsterne velkommen med et udskåret Halloween græskar

En Halloween uden et græskar er som jul uden julenisser. Græskar kommer i alle mulige former og farver og de er ikke kun sjove at pynte men de smager også godt!

Overalt til Halloween og i oktober måned ser man de fine orange græskar lygter lyse op i mørket. Udskæring af græskar er for mange mennesker blevet en årlig tradition, som hele familien glæder sig til. Prøv at riste græskarkernerne, det smager fantastisk!

Græskar udskæring – Hvordan gør du?

Man behøver ikke ikke lave det traditionelle, uhyggelige Halloween-ansigt på græskaret. Hvorfor ikke skære en silhuet af et blad, og lad det græskar byde gæsterne velkommen på trappetrinnet derhjemme?

Brug en bore-skruemaskine til at lave et effektfuldt mønster

For en mere tredimentionel effekt kan man udskære et mønster, og så prikke skallen væk i stedet for at skære hele græskarret igennem. Så får du et blødere lys gennem din græskar-lygte. Husk ikke at gøre indervæggene for tynde, så falder græskarret lettere sammen. Du kan også bruge en boremaskine til at skabe et effektivt grafisk mønster. Vi viser dig hvordan!

78932

Hav udstyret i orden - Sørg for at du har udstyret du har brug for før du begynder arbejdet. En boremaskine, en skarp kniv og handsker med skærebeskyttelse er uundværligt.

78936

Tøm græskarret - Skær et hul øverst på græskarret og tøm indholdet op i en skål.

78940

Pas på indholdet - Brug en ske og tag indholdet af græskarret ud. Læg det til side i en skål og gem det til senere.

78944

Udskæring med boremaskine - Brug en boremaskine til at lave et mønster i græskarret. Bruger du bor med forskellige diametre eller cylinderbor til større huller, får du et varieret og kreativt mønster. Det er tilladt at være ekstra kreativ med græskarret!

Nu kan din fantasifulde kreation vises frem til både rædsel eller beundring. Når mørket sænker sig og mønstret lyser op indefra, får du den perfekte Halloween-stemning.

Græskar-snacks

Gemmer du græskarkødet, kan du lave en tærte, saftige muffins, eller bruge det i en lækker gryderet. Kernerne kan ristes og bruges til at lave salte snacks, og her er en lækker opskrift på ristede græskarkerner*.

Sådan gør du

  1. Skær græskarret i halve og skrab kernerne ud. Pluk græskarkernerne ud af den trevlede masse de er i. Skyl dem godt og tør dem.
  2. Vend kernerne i olie og salt og fordel dem på en bageplade med bagepapir på. Hvis du vil have mere smag, kan du tilføje lidt revet hvidløg eller krydderurter.
  3. Sæt pladen i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter, afhængig af størrelsen på kernerne. Kernerne er klar, når de er smukt gyldenbrune. Afkøl på papiret.

*Opskrift hentet fra matprat.no

Relaterede artikler

Havekalender - Sådan forbereder du haven til vinter

Havekalender - Sådan forbereder du haven til vinter

I vores havekalender giver vi dig vores bedste tips og råd til, hvordan du forbereder haven på bedste vis inden årets koldere måneder.

8 tips som sænker elregningen

8 tips som sænker elregningen

Der findes en hel del enkle og effektive knep som du selv kan gøre for at sænke dine eludgifter derhjemme. Her har vi listet mest energibesparende tips!

Kompostér mere

Kompostér mere

Du kan nemt forvandle dit haveaffald og madaffald til kompost på 1-2 år. Vi guider dig i hvordan du gør!