Plantekassen - en køkkenhave i miniatureformat - få tips til dyrkningen her
Vores dyrkningskasser fås i to størrelser, 60 x 80 cm og 120 x 80 cm. De er lavet af gran og fås både sortmalede og ubehandlede. Antallet af pallerammer, der kræves til din dyrkningskasse, afhænger af, hvad du vil dyrke. Til for eksempel salat, der har et lille rodsystem, er en enkelt palleramme nok. Men hvis du vil dyrke kartofler eller gulerødder, hvis rødder kræver mere plads, skal du bruge to eller tre pallerammer.
Dyrkningsboksen kan i princippet placeres hvor som helst, så længe underlaget er nogenlunde plant. Dæk bunden af kassen med jorddug, våde aviser eller pap. Sørg for, at bundmaterialet dækker hele vejen ud til kanterne, og helst lidt op på pallerammens indvendige vægge. Hvis du har blade tilbage fra sidste år, kan du lægge dem i bunden, før du fylder med jord.
Flere plantekasser og tillbehør
Vælg den rigtige afgrøde
Det gode ved dyrkningskasser er, at du kan dyrke næsten alt i dem. Bærbuske eller rabarber er lige så velegnet som persille eller salat. Hvis du er nybegynder i dyrkning, kan det være sjovt at starte med noget, der spirer hurtigt, og som ikke kræver for megen tid og pleje. Kartofler er nemme at dyrke og kan afhængigt af sorten høstes allerede otte til tolv uger efter, at de er sat. Krydderurter er nemme at dyrke og praktiske at have i nærheden af køkkenet, så middagen altid kan toppes med frisk timian, dild eller basilikum. En anden afgrøde, der er ideel til dyrkningskassen, er bladgrønt, såsom rucola, bladspinat eller salat. Dem kan du høste hele sommeren og et stykke ud på efteråret.
Skånsom vanding
Når afgrøden er begyndt at vokse, har den brug for rigeligt vand, der når helt ned til rodsystemet. Vær forsigtig med planterne, når du vander, og sørg for altid at bruge spreder eller drypslange.