Varieret udvalg af økser til forskelligartede formål
Du er landet på denne side, fordi du er på udkig efter en ny økse, men hvilken type økse ønsker du at købe? Er det en flækøkse, huggeøkse eller en helt tredje type økse? Det bør du overveje, inden du tilføjer en økse til din digitale kurv.
Kvaliteten er i top, uanset hvilken økse du vælger, men vi gør opmærksom på, at det er forskelligt, hvilken økse der er den bedste, alt efter hvad øksen skal bruges til.
Flækøkse
En flækøkse skiller sig ud fra en traditionel økse ved at byde på et ekstra langt skaft.
Flækøksen er bl.a. praktisk til store kævler og andre tunge opgaver, idet du med det lange skaft kan opnå en rigtig god kraft. Øksehovedet på flækøksen er langt og smalt, hvilket gør det muligt at hugge dybt ind i træet og flække det med meget høj præcision.
Huggeøkse
En huggeøkse – også kendt som en håndøkse – er en meget alsidig og populær øksetype. Sammenlignet med andre økser, så er denne økse lettere og i det hele taget nemmere at håndtere. Med en huggeøkse får du en god allround økse, der egner sig godt til hugning af brænde og andre mindre krævende opgaver.
Andre nævneværdige øksetyper
Der findes selvfølgelig mange andre øksetyper end blot flækøksen og huggeøksen. Nogle af disse vil vi kort beskrive i dette afsnit. Fortsæt derfor læsningen, hvis du endnu ikke har fundet din ideelle økse:
- Snedkerøkse (den perfekte økse for snedkeren – gælder både professionelt og på hobbyplan)
- Jagtøkse (velegnet til lettere skovarbejde og flåning af dagens bytte)
- Spejderøkse (egner sig bedst til mindre krævende træarbejde i haven eller lejren)
I vores sortiment finder du også tilbehør til økser. Du kan bl.a. købe økseskafter, såfremt skaftet på din økse er knækket eller på anden vis er gået i stykker.
Prisvenlige økser i høj kvalitet
Økser i høj kvalitet behøves ikke at koste en formue – det understreger vi ved at forhandle kvalitetsøkser til yderst lave priser.
Økserne findes i forskellige størrelser og materialer. Mens nogle økser er fremstillet af stål og glasfiber, så består andre økser hovedsageligt af træ. Ønsker du i øvrigt viden om øksernes længde og vægt, så klik dig ind på de enkelte produktsider.